Politica de confidentialitate

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Dorim sa oferim servicii turistice dar si sa respectam legislatia din domeniul protectiei datelor la cele mai Inalte standarde profesionale, dar si sa implementam cele mai Inalte standarde de confidentialitate si transparenta cu privire la datele cu caracter personal pe care le prelucram in activitatea noastra curenta. Valorile noastre fundamentale sunt definite de protectia si transparenta totala in ceea ce priveste prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in cadrul prestarii serviciilor noastre.

Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal descrie categoriile datelor dumneavoastra cu caracter personal pe care le prelucram, modalitatile si scopurile in care le colectam, in ce situatii transferam date cu caracter personal, precum si drepturile si optiunile de care dispuneti in acest sens. in acelasi timp, Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal detaliaza modul in care prelucram datele cu caracter personal in gestionarea relatiei cu clientii, cel mai adesea pentru a va tine la curent cu cele mai recente oferte. 

Va rugam sa consultati si Termenii si Conditiile disponibile la adresa www.tripme.ro si Politica Cookies unde este detaliat modul in care utilizam cookie-urile si alte tehnologii similare prin intermediul paginii noastre de internet.  

OPERATORUL DATELOR DUMNEAVOASTRA CU CARACTER  PERSONAL

Operatorul in relatia cu datele dvs. cu caracter personal este Societatea Focus Serv SRL, cu sediul in Alba Iulia, str Motilor 168, tel 0258 830382,  e-mail office [@] tripme . ro , denumita generic TripMe.

CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE 

Datele cu caracter personal pe care le prelucram pot include:

  • Informatii de contact, cum ar fi numele dumneavoastra, adresa postala, inclusiv adresa de domiciliu, in cazul in care neati comunicat-o, adresa profesionala, numarul de telefon, numarul de telefon mobil, numarul de fax si adresa de e-mail;
  • Informatii suplimentare prelucrate in contextul unui raport contractual cu TripMe sau comunicate in mod voluntar de catre dumneavoastra, cum ar: fi instructiuni acordate, plati efectuate, orice alte informatii privind rezervari sau accesarea unor oferte ale TripMe;
  • In contextul serviciilor prestate putem, de asemenea, colecta si prelucra categorii speciale de date cu caracter personal, cum ar fi: date privind apartenenta la un sindicat, date de sanatate etc.;
  • Detalii ale vizitelor dumneavoastra la birourile noastre sau orice alte detalii cu privire la modul in care interactionati cu noi;
  • Datele rezultate din navigarea dvs. pe pagina noastra de internet colectate prin intermediul cookieurilor si a tehnologiilor similare, conform Politicii cookies a TripMe. 

TEMEIURILE JURIDICE PENTRU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Orice operatiune de prelucrare a datelor dumneavoastra cu caracter personal va fi efectuata pe baza unuia dintre temeiurile juridice de mai jos:

  • Prelucrarea este necesara pentru Incheierea sau executarea unui contract la care dumneavoastra sunteti parte;
  • Prelucrarea este necesara in vederea respectarii unei obligatii legale a operatorului;
  • Prelucrarea este efectuata in temeiul consimtamantului dumneavoastra;
  • Prelucrarea este necesara in vederea protejarii intereselor vitale ale dumneavoastra sau ale altei persoane fizice;
  • Prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime ale TripMe sau ale unui tert (e.g. cand prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care este parte organizatia dumneavoastra), cu exceptia cazurilor in care interesele sau drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale prevaleaza asupra acestor interese;
  • In cazul categoriilor speciale de date, prelucrarea se va face daca, pe langa un temei juridic general de prelucrare a datelor,  fost obtinut consimtimantul persoanei vizate;

IN CE SCOPURI VA PRELUCRAM DATELE CU CARACTER PERSONAL?

Va putem folosi datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

  • Oferirea de servicii turistice sau asociate acestora;
  • Gestionarea si administrarea relatiei contractuale cu clientii nostri;
  • Respectarea obligatiilor noastre legale (cum ar fi obligatii de raportare catre autoritatile fiscale);
  • Gestionarea securitatii si a accesului in sediile noastre, gestionarea utilizarii sistemelor IT utilizate de TripMe (e.g. pagina de internet, platformele de management a datelor, sistemele de comunicatii utilizate), inclusiv prevenirea si detectarea amenintarilor de securitate, a fraudelor sau a altor activitati neautorizate sau malitioase;
  • In scopul respectarii hotararilor judecatoresti si exercitarii si/sau apararii drepturilor si intereselor noastre;
  • Analizarea si Imbunatatirea serviciilor si comunicarilor noastre catre dumneavoastra, inclusiv  (Intrucat avem un interes legitim sa ne Imbunatatim in mod continuu serviciile) efectuarea de sondaje in randul clientilor cu privire la nivelul de satisfactie al clientilor cu privire serviciile TripMe si
  • In orice scop aferent si/sau auxiliar oricarora dintre cele de mai sus, sau in orice alt scop pentru care datele dumneavoastra cu caracter personal neau fost furnizate, cu respectarea legislatiei aplicabile.

Daca intrati in locatii sau alte facilitati apartinand TripMe ori participati la un eveniment organizat de TripMe, imaginea dvs. poate fi Inregistrata de camerele noastre de securitate, in scopul protejarii bunurilor si pazei obiectivelor, astfel cum rezulta din actele normative incidente in domeniu.

De asemenea, pe baza consimtamantului dumneavoastra, va putem transmite diverse comunicari prin canalele pe care le-ati aprobat pentru a va tine la curent cu privire la ultimele oferte in domeniul turistic, anunturi si alte informatii cu privire la serviciile, produsele, evenimentele si proiectele TripMe sau alte evenimente promotionale.

DEZVALUIREA DATELOR DUMNEAVOASTRA

Putem dezvalui datele dvs. cu caracter personal catre alti prestatori de servicii turistice cu care colaboram pentru furnizarea serviciilor, precum si alte autoritati publice, entitati indicate de dvs., (care poate fi clientul nostru sau o terta parte implicata), sau alte entitati in contextul furnizarii serviciilor TRIPME(cum ar fi: furnizori de servicii de asigurare etc.). Ne vom asigura de fiecare data cand efectuam asemenea dezvaluiri, ca destinatarii acestor date respecta cerintele legale privind prelucrarea datelor personale.

TRANSFERUL DATELOR DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL in STRAINATATE

Putem sa transferam datele dumneavoastra cu caracter personal in state ce fac parte din Spatiul Economic European sau in state care au fost recunoscute de Comisia Europeana ca asigurand un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal, daca acest transfer este necesar pentru prelucrarea conform scopurile permise descrise mai sus.

In situatii exceptionale, daca este necesar asigurarii serviciilor TripMe pentru Scopurile Permise, putem transfera datele dumneavoastra cu caracter personal in state terte care nu au fost recunoscute de Comisia Europeana ca asigurand un nivel adecvat de protectie.

Ne vom asigura ca aceste transferuri internationale sunt efectuate sub rezerva unor masuri de protectie adecvate (cum ar fi, in baza unor Clauze Contractuale Standard aprobate de Comisia Europeana) asa cum se impune prin Regulamentul General privind Protectia Datelor (UE) 2016/679 sau prin alte dispozitii legale aplicabile. Ne puteti contacta in orice moment, folosind datele de contact de mai jos, daca doriti informatii suplimentare cu privire la aceste masuri de protectie. 

ACTUALIZAREA DATELOR DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL

In cazul in care oricare dintre datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat sufera modificari, spre exemplu daca va schimbati prenumele, numele sau adresa de e-mail sau daca doriti sa anulati orice fel de cerere adresata noua, sau daca luati cunostinta de faptul ca detinem orice date cu caracter personal incorecte cu privire la dumneavoastra, va rugam sa ne contactati prin e-mail la:  office [@] tripme . ro

Nu vom fi raspunzatori pentru nicio pierdere decurgand din date cu caracter personal incorecte, neautentice, insuficiente sau incomplete pe care dumneavoastra ni le furnizati.

CAT TIMP PASTRAM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL?

TripMe a implementat masuri tehnice si organizatorice pentru organizarea procesului si a criteriilor specifice pentru pastrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal (inclusiv conform procedurilor noastre de arhivare).

Vom Inceta prelucrarea datelor cu caracter personal atunci cand nu mai sunt necesare in mod rezonabil in Scopurile Permise, ori atunci cand va retrageti consimtamantul (daca este cazul) si nu mai exista motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea in continuare de catre TripMe (inclusiv obligatia legala a TripMe de a continua sa stocheze datele respective) si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra sau daca nu ne mai sunt necesare in vederea constatarii, exercitarii sau apararii unui drept in instanta.

DREPTURILE DUMNEAVOASTRA in LEGATURA CU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Sub rezerva anumitor conditii legale, aveti urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal:

  • Dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal referitoare la dumneavoastra pe care le detinem;
  • Dreptul la rectificarea oricaror date cu caracter personal incorecte sau incomplete;
  • Dreptul la opozitie sau la restrictionarea utilizarii de catre noi a datelor dumneavoastra cu caracter personal;
  • Dreptul de a va retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor prelucrate pe baza de consimtamant;
  • Dreptul la stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in situatiile in care vati retras consimtamantul, prelucrarea nu mai este necesara sau prelucrarea respectiva este contrara legii;
  • Dreptul la portabilitatea datelor ce va permite sa primiti o copie a datelor prelucrate pe care leam primit de la dumneavoastra sau sa le transmitem unei alte entitati indicate de dumneavoastra;
  • Dreptul de a va retrage consimtamantul pentru prelucrarile efectuate pe baza de consimtamant. Retragerea consimtamantului dumneavoastra nu va afecta legalitatea prelucrarii pe baza consimtamantului de dinaintea retragerii acestuia. in cazurile in care va retrageti consimtamantul, TripMe nu va mai prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal si va lua masurile corespunzatoare pentru stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal. TripMe va putea, totusi, prelucra datele dvs. cu caracter personal daca exista un alt temei legal pentru respectiva prelucrare.

Daca doriti sa va exercitati drepturile mentionate mai sus, va rugam sa ne contactati, folosind urmatoarele detalii de contact:

  • str. Toporasilor bl CT14, ap 23
  • Email: office [@] tripme . ro

In ceea ce priveste comunicarile de marketing primite de la noi, puteti, de asemenea, sa va retrageti consimtamantul in orice moment prin simpla accesare a linkului de ”dezabonare” de la subsolul fiecarui mesaj primit prin e-mail de la noi.

Pentru a ne conforma obligatiilor legale de securitate si confidentialitate a datelor ce ne revin, atunci cand va exercitati unul dintre drepturile de care beneficiati in calitate de persoana vizata, este posibil sa va cerem sa va dovediti identitatea, comunicandu-ne o copie unui document identificare sau orice alte informatii necesare pentru a verifica faptul ca solicitarea vine din partea persoanei vizate relevante.

Vom lua in considerare orice solicitari sau plangeri pe care le primim si va vom transmite un raspuns cu respectarea termenelor prevazute de lege. Daca nu sunteti multumit de raspunsul nostru sau considerati ca prelucrarea este facuta cu Incalcarea legislatiei aplicabile, puteti formula o plangere la autoritatea de supraveghere a datelor din Romania: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal – cu sediul in Bd. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Bucuresti, Romania.