Snorkeling in Marsa Alam Egipt

Te-ar ispitit să te cufunzi într-o lume subacvatică plină de nuanțe și diversitate în timpul unei sesiuni de snorkeling? Ce părere ai de o călătorie în Egipt? În doar 4-5 ore de zbor, te poți afla la picioarele celor mai spectaculoase recife din Marea Roșie. Mai ales în partea de sud, există încă o mulțime de locuri intacte pentru scufundări și snorkeling. Alătură-te aventurii de snorkeling în Marsa Alam împreună echipa TripMe!

Egiptul oferă condiții ideale pentru snorkeling în Marea Roșie: apă turcoaz, limpede, zone de scufundări și snorkeling minunate și o biodiversitate incredibilă. Coasta întreagă a Egiptului este mărginită de un recif imens care începe la doar câțiva metri în spatele plajei. Pentru hotelurile cu recif propriu, acest lucru înseamnă că există, în mare parte, o lagună mai puțin adâncă chiar la mal.

Dacă vrei să experimentezi snorkeling mai serios, ar fi indicat să te îndrepți spre marginea recifului, accesată de obicei printr-un ponton lung de pe plajă. Acolo, apa este mai adâncă și în zilele cu mare liniștită, poți observa minunat viața peștilor de recif!

Destinațiile populare includ Hurghada, Makadi Bay și Sharm El Sheich. Dacă preferi o atmosferă mai relaxată, îți recomandăm stațiunea de vacanță Marsa Alam. Coasta în sine este încă în mare parte sălbatică; zonele cu hoteluri mai mari, cum ar fi Coraya Bay și Port Ghalib, se găsesc doar în proximitatea aeroportului.

Marsa Alam îți oferă hoteluri atrăgătoare, plaje minunate și golfuri deosebite, precum și recife de corali de primă clasă. Aici, poți întâlni lamantine, broaște țestoase sau delfini. Golful Abu Dabbab este cunoscut pentru a fi locuința lamantinelor și a broaștelor țestoase. Datorită condițiilor, Marsa Alam este destinația perfectă pentru snorkeling, atât pentru începători, cât și pentru cei cu experiență.

Cum ajungi acolo Aeroportul Marsa Alam se află la aproximativ 220 de kilometri sud de Hurghada, aeroportul mai cunoscut, în partea de sud a Egiptului, pe malul Mării Roșii. Există acum zboruri directe către Marsa Alam de mai multe ori pe săptămână de la numeroase aeroporturi germane. Pentru a-ți rezerva cel mai bine zborul către Marsa Alam, accesează acest link.

Excursie cu barca și snorkeling în Marsa Alam Pentru o experiență de snorkeling de neuitat, încearcă o excursie cu barca către recifele din larg.